Aicinām jauniešus piedalīties Latvijas kiberdrošības izaicinājumā

Publicitātes attēls

Aicinām jauniešus piedalīties Latvijas kiberdrošības izaicinājumā

Aicinām jauniešus piedalīties Aizsardzības ministrijas organizētajā Latvijas kiberdrošības izaicinājumā, reģistrējot savu dalību izaicinājuma mājaslapā www.kibiz.lv līdz 1. martam. Latvijas kiberdrošības izaicinājums notiks tiešsaistē trīs kārtās – 8. martā, 3. un 4. aprīlī, kā arī 7. un 8. maijā. Katrai kārtai var pieteikties jebkurš Latvijas valstspiederīgais vecumā no 14 līdz 24 gadiem, kas iegūst izglītību Latvijā akreditētā pamatizglītības, vidējās izglītības vai augstākās izglītības iestādē.

Latvijas kiberdrošības izaicinājums ir pirmās valsts mēroga kiberdrošības sacensības – atklātā olimpiāde, kas sniedz iespēju jauniešiem pārbaudīt un lietot praksē iegūtās zināšanas un prasmes kiberdrošības vai kiberaizsardzības jomā. Lai piedalītos izaicinājumā, priekšzināšanas nav nepieciešamas, svarīga ir motivācija, interese par kiberdrošības jomu, un prasme patstāvīgi meklēt un analizēt dažāda veida informāciju. Katrs reģistrēts dalībnieks būs tiesīgs piedalīties visās trīs izaicinājuma kārtās, risinot dažādas sarežģītības pakāpes uzdevumus. Lai piedalītos izaicinājumā, dalībniekam jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma anketa, kas būs pieejama tīmekļa vietnē kibiz.lv no 2024. gada 19. februāra līdz 2024. gada 1. martam.

Izaicinājuma noslēgumā pēc rezultātu apkopošanas dalībnieki, kas būs sakrājuši visvairāk punktus, iegūs balvas no Aizsardzības ministrijas un iespēju kļūt par daļu no Latvijas nacionālās izlases dalībai starptautiskās kiberdrošības sacensībās jauniešiem – Eiropas kiberdrošības izaicinājums, kas norisināsies no 8. līdz 11. oktobrim Turīnā, Itālijā.

Latvijas kiberdrošības izaicinājumu organizē Aizsardzības ministrija sadarbībā ar CERT.LV, Latvijas Universitāti un Zemessardzes Kiberaizsardzības vienību. 2024. gadā izaicinājums tiek organizēts Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra Latvijas Nacionālā koordinācijas centra (NCC-LV) projekta ietvaros ar Eiropas Komisijas atbalsta programmas “Digitālā Eiropa” līdzfinansējumu.

Izaicinājuma mērķis ir piesaistīt jauniešu interesi kiberdrošības jomai, sekmēt viņu digitālās un kiberdrošības prasmes un kompetences, kā arī atlasīt labākos kandidātus dalībai Eiropas Savienības mēroga kiberdrošības sacensībās – Eiropas kiberdrošības izaicinājumā.

Vairāk informācijas par Latvijas kiberdrošības izaicinājumu un noteikumiem pieejama izaicinājuma mājaslapā www.kibiz.lv

Noteikumi par valsts mēroga kiberdrošības sacensībām jauniešiem “Nacionālais kiberdrošības izaicinājums” (sacensību nolikums)